Редактор: e-mail: Кадър Нова ТВЧисто фактически Делян Пеевски е бил в Булгартабак

...
Редактор: e-mail: Кадър Нова ТВЧисто фактически Делян Пеевски е бил в Булгартабак
Коментари Харесай

Кирил Петков: Има хора извън ББР, които са имали влияние при раздаването на кредите

Редактор: 

e-mail: 

Кадър Нова ТВ

Чисто в действителност Делян Пеевски е бил в " Булгартабак " миноритарен акционер, не мога да кажа дали тъкмо той е влияел за раздаването на кредите в ББР, само че считам, че е имало хора отвън банката, които са направлявали даването на тези заеми, тъй като никой естествен банкер, когато види, че има риск за възвръщаемост, няма да раздаде тези заеми. В " Търговска банка " няма да видите подобен заем.

Това сподели министърът на стопанската система Кирил Петков в " Здравей, България " по Нова Тв.

ББР е постоянна, само че има два заема за по 100 милиона с доста ниски лихви за доста дълго време и най-после голяма главница се заплаща. Сега, хубавата вест до този миг е, че са си плащали лихвите, неприятната вест е дали тази главница в миналото ще я забележим назад, и сега новия контрол и новите шефове проучват това, да може да се види обезпечението. Добрата вест е, че банката е доста ликвидна, тъй че даже и тези заеми да са проблем, банката си остава постоянна и по никакъв метод не се повлиява на нейната непоклатимост, само че неприятната вест е, че в случай че забележим че обезпеченията са доста дребни, както в единия случай виждаме, че на някакъв бизнес проект, въз основата на някои бъдещи парични потоци, които изобщо не са се осъществили, е оценен заемът от сдружението и то е част от залога към този проект, има заплаха. Има заплаха някой от надзора и от Управителния съвет да е повярвал на някакви доста такива оптимистични бъдещи прогнози, които до този миг не са се осъществили, и в случай че това поръчителство на този заем има значителен растеж, аз съм им споделил на шефовете и надзора да създадат най-хубавата такава опция, да проследят и проучват този заем, и в случай че се окаже, че има дупка, да я разгласят. Поне би трябвало да има бистрота и да се знае, сподели още Кирил Петков.

Като жител бих желал да се сформира държавно управление. Като министър на стопанската система, моята настройка е за останалите няколко дни да забележим какво още може да свършим като екип. Просто в действителност трети път избори не е добре, аз не мисля, че доста биха се различавали резултатите на трети избори. Време е тези всичките партии да се съберат, да помислят по какъв начин оттук насетне да излъчат устойчиво държавно управление, което за мен е доста значимо, обаче да продължи курса на смяната който ние зададохме през последните 9 седмици. Хем проверка, хем бистрота, хем вяра за всички, които желаят България да се движи в друга посока. Има начална скорост, плановете в стопанската система се движат бързо, и в случай че продължат да се движат бързо по този начин за малко време ще има положителни резултати, добави Кирил Петков. 

Той посочи, че няма друга покана от " ИТН " за министър или министър председател, и благодари на президента Румен Радев, който веднъж не им се обадил през тези девет седмици, с цел да им споделя какво да вършат, а им дал безспорна независимост за деяние.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР